Official Website

A- A A+
| A A A A |   Arial | PT Sans | Century |

1akses

Foreword by Chief Syarie Judge

 basmallah

 Ketua Hakim Syarie Mahkamah Syariah Negeri Melaka

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh,

Segala pujian bagi Allah S.W.T. pentadbir seluruh alam dan selawat serta salam ke atas junjungan besar Nabi Muhammad S.A.W., ahli keluarga baginda, para sahabat dan semua pada muslimin dan muslimat sekalian.

Sama-sama kita panjatkan kesyukuran kepada Allah S.W.T di atas limpah dan kurniaNya kepada kita. Pertama-tamanya, saya ingin mengucapkan terima kasih ke atas mantan Ketua Hakim Syarie Negeri Melaka, YAA Datuk Mahammad bin Ibrahim. Banyak jasa yang telah disumbangkan oleh YAA Datuk Mahammad bin Ibrahim sepanjang perkhidmatan beliau di Mahkamah yang dicintai ini. Insya Allah, dengan rahmat dan ‘innayahnya dapat saya menyambung legasi dan meneruskan usaha baik yang ditinggalkan oleh beliau.

Seperti yang kita sedia maklum, Mahkamah Syariah Negeri Melaka akan dirasmikan oleh Duli Yang Maha Mulia Seri Paduka Baginda Yang Dipertuan Agong pada tahun ini. Oleh yang demikian, saya berharap agar kita sama-sama dapat memberikan sumbangan dan perkhidmatan yang terbaik bagi menjayakan majlis perasmian ini. Segala jasa yang telah disumbangkan oleh tuan-tuan dan puan-puan ke arah menjayakan majlis ini, saya dahului dengan ucapan jutaan terima kasih.

Untuk makluman, pada Perhimpunan Bulanan Kerajaan Negeri Melaka (Bil 4/2014) yang bertarikh 7 April 2014, Mahkamah Syariah Negeri Melaka telah diberi anugerah 5 bintang oleh Malaysia Portals and Websites Assessment (MGPWA) 2013. Sehubungan itu, saya ingin merakamkan tahniah kepada semua warga Mahkamah Syariah Negeri Melaka di atas pencapaian tersebut. Ini juga merupakan satu pencapaian yang amat membanggakan.

Akhir kata, semoga kita semua terus bersatu hati dan bekerjasama secara kekeluargaan dalam melakukan sesuatu pekerjaan. Apa yang kita lakukan hendaklah datang dari perasaan ikhlas semata-mata kerana Allah. Kita juga hendaklah sentiasa berusaha dan bekerjasama untuk mengekalkan setiap kejayaan yang telah kita kecapi. Insya Allah berkat daya usaha dan kerjasama yang kita lakukan pada masa ini akan mendatangkan kejayaan yang lebih cemerlang pada masa akan datang.

Y.A.A. Tuan Mohd Radzi bin Hj Abd Latif
Ketua Hakim Syarie,
Mahkamah Syariah Negeri Melaka.

 

FaLang translation system by Faboba